31.05.2011 14:09

SK Mondi Štětí – FK SIAD Souš 1:6 (0:2)

 

Branky hostí: Ihracký 2, Hošek, Štípek, Schoř a Smrž, ŽK: 3:2, bez ČK, 100 diváků

Hráči Souše nastoupili ve 27. kole na hřišti Štětí (podzimní duel skončil prohrou soušských barev 0:2) s vědomím, že pokud chtějí pomýšlet na postup do divize, musí zvítězit. Trenér Souše se musel obejít bez dvou hráčů základní sestavy, zranění nedovolilo nastoupit Popelkovi a Linkovi. Popelku na pravé straně obrany nahradil Hošek a Linku uprostřed záložní řady zastoupil Hanzlíček. Ve 2. minutě se domácí hráč pokusil o střelu z 20 metrů, ale neměla gólové parametry a skončila mimo tyče hostující brány. V 10. minutě zahrával Walter rohový kop, míč se po odrazu z hradby těl v pokutovém území dostal jeho na hranici ke Schořovi, ale ani jeho střela se mezi tyče nevyšla. Ve 20. minutě zatrnulo všem hráčům i fanouškům Souše. Hostující obrana zaváhala, ale naštěstí domácí nabídnuté příležitosti nevyužili. Ve 22. minutě přišla první gólová akce. To Ihracký unikl po levé straně hřiště a míč naservíroval před branku. Nejprve Štípek míč nezasáhl, ale na zadní tyči ještě číhal Hošek a ten již nezaváhal – 0:1. Ve 29. minutě poslal Walter krásný roh do vápna. Ke střele hlavou se dostal Duran, ale míč minul domácí branku jen těsně. Ve 33. minutě se dostali domácí také do šance, kdy zahrávali přímý volný kop. Unger vyrazil balón jen na hranici velkého „vápna“ na kopačky hráče domácích. Ten pohotově vystřelil, ale jeho střela se do branky nevešla. Ve 43. minutě hrozilo, že domácí hráč poběží sám na Ungera, ale velmi dobrý obranný zákrok Durana tomu zabránil. Na konci první půle se Souš ujala dvoubrankového vedení. Po pravé straně hřiště unikl Smrž a naservíroval míč Ihrackému a ten pohodlně zvýšil na 0:2. Do konce první půle utkání přišla ještě jedna velká šance hostí, ale gól z toho nepadl. Tímto momentem skončilo prvních 45 minut.  

Do druhé půle nastoupili hráči Souše s úmyslem zvýšit svůj náskok. Tento úmysl začali naplňovat již v 52. minutě. Po individuální akci se k zakončení dostal Schoř a již nezaváhal – 0:3. V 55. minutě se jedinkrát prosadili domácí. Brance předcházela špatná rozehrávka Dolejšky na polovině hřiště a následná akce domácích skončila nařízením pokutového kopu, který domácí využili se snížení náskoku – 1:3. V 58. minutě posadil Hošek míč na hlavu Ihrackému, ale jeho hlavička si cestu do brány nenašla. Do další velké šance se dostali hráči Souše v 62. minutě. Ihracký rozehrával přímý volný kop. Na ten si naběhl Duran a hlavou poslal míč do brány. Ale jenom skvělý reflexivní zákrok domácího gólmana zabránil zvýšení náskoku hostí. V 68. minutě se domácí domáhali odpískání faulu na jejich hráče. Rozhodčí nechal pokračovat ve hře a hned pět hráčů Souše se ocitlo před gólmanem domácích. Smrž nejprve zasáhl pouze gólmana, ale k míči se dostal Ihracký, který svou šanci s přehledem proměnil – 1:4. To domácím zlomilo vaz. O 4 minuty později doputoval míč ke Smržovi, který stál na straně velkého vápna. Sice měl v plánu původně vyslat asi centr do pokutového území, ale míč trefil tak, že si ho domácí brankář sám srazil za svá záda – 1:5. V 87. minutě našel Smrž svou přihrávkou Štípka, ten se zbavil obránce a zvýšil na konečných 1:6. V 90. minutě běžel sám na branku Schoř, ale nastřelil pouze ochránce domácí svatyně. Hráči Souše tak nadále pokračují ve své jarní famózní jízdě.

 

Sestava:

Unger © – Hošek (63. Heidenreich), Duran, Horák, Walter (57. Wagner) – Smrž, Dolejška (75. Kinzel), Hanzlíček, Ihracký, Schoř – Štípek.

Trenér: Chlad Karel, asistenti: Kopas Zdeněk a Giampaoli Karel, Vedoucí mužstva: Novák Josef Masér: Türb Petr

—————

Zpět


Kontakt

Filip Jelínek