17.06.2011 13:25

FK Slavoj Žatec – FK SIAD Souš 1:1 (0:0)

Branky: Heinz – Štípek

ŽK: 1:3, bez ČK, 1 200 diváků

Hráči Souše nastoupili ve 29. kole na hřišti Žatce (podzimní duel skončil remízou 1:1) s vědomím, že v případě vítězství by si již zajistili postup do divize. Naopak vítězství pro žatecké barvy by k přímému postupu výrazně pomohlo zase jim. Soušské hráče přijely podpořit stovky fanoušků a atmosféra na hřišti byla výborná. Celkem přišlo navštívit toto utkání „roku“ 1 200 diváků, což je i nejvíce v tomto ročníku krajského přeboru!!!

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. Již v 5. minutě se dostali do první příležitosti. To po centru z levé strany hřiště a střely z hranice malého pokutového území skončil míč vedle branky hostí. V 11. minutě měli domácí další brankovou příležitost. Za obranu Soušských si zaběhl domácí útočník, ale jeho střelu z 12 metrů kryje Unger. Soušští se dostali do první příležitosti o dvě minuty později. Linka posílá centr z pravé strany hřiště na nabíhajícího Ihrackého. Obětavým zákrokem domácího obránce končí míč v náručí brankáře. Ve 14. minutě posílá Smrž centr do vápna. Duran v těžké pozici hlavičkuje mimo. V 19. minutě se domácí z rychlého protiútoku opět dostávají do další šance. Unger včasným vyběhnutím zmenší útočníkovi domácích prostor a jeho střela skončí na hrudi lapače Souše. O minutu později se do šance dostávají naši hráči. Nejdříve střela Smrže je sražena na roh. Po rozehrání rohového kopu se míč snáší na hlavu Durana, který číhal na vzdálenější tyči. Jeho hlavičku odvrací s problémy brankář domácích do bezpečí. Největší příležitost ke vstřelení branky v první půli utkání mají soušští hráči. To ve 25. minutě posílá Smrž střílený centr z pravé strany hřiště na nabíhajícího Ihrackého. Ten ze 2 metrů trestuhodně netrefí prázdnou branku. Ve 37. minutě zahrávají Soušští rychlý brejk na jeden dotek. Nejdříve Smrž vysílá do prostoru Ihrackého, ten okamžitě sklepává na Štípka, který se následně řítí sám na brankáře.  Bohužel pěknou akci zakončuje střelou do brankáře. Ve 41. minutě zahrává Ihracký přímý volný kop z pravé strany hřiště. Na jeho centr si nabíhá Hošek. Míč zasáhne slabě hlavou a ten končí vedle branky. Poslední šanci první půle mají ale domácí ve 44. minutě. Po rozhrání rohového kopu končí hlavička domácího hráče těsně mimo branku hostí. Tímto momentem skončilo prvních 45 minut.  

Do druhé půle nastoupili aktivněji tentokráte hráči Souše. Již ve 46. minutě zahrává Ihracký roh. Duran hlavičkuje míč těsně mimo domácí svatyni. Domácí odpověděli o pět minut později, ale také míří mimo tři tyče. Stejně dopadla i střela Schoře v 61. minutě. V 65. minutě zase neposlechne míč Smrže v dobré příležitosti. V 66. minutě se otevírá skóre utkání. Soušští vysílají centr z pravé strany hřiště. Ve skrumáži bojují o míč 4 hráči. Ze souboje vybíhá vítězně Štípek a posouvá míč do branky – 0:1. Domácí odpovídají střelami v 70. a 72. minutě, Unger vždy chytá. V 75. minutě poskakuje míč v pokutovém území Souše. Horák ještě odvrací do bezpečí. Domácí se vyrovnání dočkali v 84. minutě. Po zahrání rohového kopu a hlavičce domácího hráče Unger vyráží míč před sebe. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval domácí Heinz a upravuje na 1:1. Po tomto okamžiku se domácí začínají více tlačit před branku Souše. Těm se zase otevírá prostot k brejkovým akcím. Bohužel šance Smrže a Schoře končí buď v náručí brankáře domácích, nebo mimo branku. Tu největší (v 89. minutě) trestuhodně zahodil Schoř. Po uvolnění v pokutovém území místo nahrávky osamocenému Heidenreichovi volí nahrávku na obsazeného Smrže. Obránce domácích pak odkopává míč pak do bezpečí. Tímto momentem skončilo skvělé utkání s perfektní atmosférou.

Sestava:

Unger © – Popelka, Duran, Horák, Hošek (72. Wagner) – Smrž, Dolejška (76. Hanzlíček), Ihracký, Schoř – Štípek (89 Heidenreich).

Trenér: Chlad Karel, asistenti: Kopas Zdeněk a Giampaoli Karel, Vedoucí mužstva: Novák Josef Masér: Türb Petr

—————

Zpět


Kontakt

Filip Jelínek